BNNVARA - Hoe zit dat?

BNN en VARA zijn drie jaar geleden gefuseerd. Sindsdien zijn we onverminderd doorgegaan met het maken van programma’s als De Wereld Draait Door, 3 Op Reis, Zembla, Je Zal Het Maar Hebben en Pauw. Tegelijkertijd heeft er achter de schermen een mooie en bijzondere kruisbestuiving plaatsgevonden. De makers van BNN en VARA vullen elkaar uitstekend aan. Vanuit die kracht zijn programma’s ontstaan waaronder Floortje terug naar Syrië, Bureau Vooroordeel, De Nieuws BV en de documentaire-avond Emma Wil Leven. BNNVARA-programma’s zijn ‘the best of both worlds’. BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren en versterken elkaar. Dag in, dag uit. Binnen alle platforms en programma’s. En daarom gaan we samen door, sinds 24 augustus 2017, onder het merk BNNVARA. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Zodat we nog sterker staan als één uitgesproken mediamerk. Samen met de VARA Verenigingsraad, een afvaardiging van de VARA-leden, is er hard gewerkt aan het nieuwe BNNVARA, waarbij we het gedachten- goed van de VARA als een onafhankelijke, progressieve en maatschappelijk betrokken vereniging continu in het vizier hebben gehad. En dat blijven we doen. Aan uw lidmaatschap van de VARA verandert niets. Uiteindelijk zorgt dat er juist voor dat het gedachtengoed van de VARA gewaarborgd blijft. De maatschappelijke mediaorganisatie BNNVARA zal net als de VARA een breed publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze betrokkenheid en met kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren en zetten we ons in voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving.

FAQ

• Vallen alle programma’s van BNN en VARA onder de naam BNNVARA?
Ja. Sinds 24 augustus 2017, worden alle programma’s op tv, radio en online onder het mediamerk BNNVARA uitgezonden.

• Waarom worden de programma’s onder één naam uitgezonden?
Er treden zoveel nieuwkomers tot het veranderende medialandschap dat we onze positie willen versterken. Dat kunnen we beter met één merk dan met twee merken. Daarnaast hebben we gemerkt dat in de pers de merken BNN, VARA, BNNVARA door elkaar werden gehaald en verkeerd werden gebruikt. Dat komt de bekendheid van onze merken niet ten goede. BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren en versterken elkaar. Dag in, dag uit. Binnen alle platforms en programma’s. En daarom gaan we samen door. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Zodat we nog sterker staan als één uitgesproken mediamerk.

• Wat merk ik ervan als kijker, luisteraar en bezoeker?
Sinds 24 augustus 2017 heeft al onze content een nieuwe afzender: BNNVARA. Met uitzondering van de VARAgids.

• Maakt BNNVARA een ander soort programma’s?
Nee. De vertrouwde titels van BNN en de VARA zijn te zien en te luisteren bij BNNVARA. BNNVARA wil een breed en jong publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten, de randjes opzoeken en heilige huisjes omverschoppen. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren en zetten we ons in voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving.

• Ik ben lid van de VARA, wat verandert er voor mij?
Aan uw lidmaatschap van de VARA verandert niets. Als VARA-lid ontvangt u, zoals u gewend bent, de voordelen van het lidmaatschap, het ledenmagazine, toegang tot de VARA Previews en exclusieve ledenacties op leden.vara.nl. De VARA Verenigingsraad en BNN Ledenraad zijn twee losse verenigingen. Net als voorheen werken beide verenigingen natuurlijk samen en zijn ze beiden actief betrokken bij de koers van BNNVARA om ervoor te zorgen dat het gedachtengoed van beide omroepen volledig gewaarborgd is in onze omroepactiviteiten.

• Ik ben abonnee van de VARAgids. Wat verandert er voor mij?
U blijft onveranderd de vertrouwde VARAgids ontvangen. Ook in de schappen van de supermarkten en boekhandels blijft de VARAgids gewoon te koop.